Bahan-bahan ( Loyang 4 segi-6" )
- 125 gm mentega
- 120 gm gula kastor
- 4 biji telur (gred B)
- 1 sudu kecil esen vanila
- 50 gm lobak (diparut)
- 50 gm kacang walnut (tumbuk jangan halus sangat)
- 175 gm tepung naik sendiri
Cara-cara
- Pukul mentega dan gula hingga kembang
- Telur dipukul berasingan dalam mangkuk lain hingga kembang
- Masuk telur sedikit dalam adunan mentega. Pukul rata.
- Masukkan tepung, lobak merah dan kacang walnut, gaul rata.
- Masukkan adunan dalam acuan dan bakar selama 45 minit dalam suhu 180 C.
- Tunggu sejuk, potong....
mkbs - rasa nak try tapi malas. pernah cuba buat kek pisang tapi boleh la...adik sy cakap ngan-ngam lulus. kurang asam butul....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
ponsikou